Er Rolexs årlige prisøkning for 2023 for mye?

Rolex har hevet prisene igjen for 2023. Oppdag hvilke klokker som får de største økningene og hva effekten vil være.
Rolex hever prisene igjen for 2023
De siste to årene har 1. januar vært en viktig dato på Rolex-kalenderen. Det er dagen da den årlige prisøkningen annonseres. Selv om dette er fornuftig, er vi litt overrasket over at dette skjer igjen i år. Det faktum at Rolex ikke øker prisene er på listen vår over Rolex 2023-spådommer.
Det er vanskelig å klandre Rolex for å øke prisene med tanke på at de fleste av klokkene deres er høyere priset på forhånd enn de er nye. For å være rettferdig har kostnadene for det meste gått opp de siste årene, og inflasjonen har sendt verdensøkonomien i spiral. Prisøkninger i 2023 er ikke opprørende og pleier å være mest for klokker av edelt metall. Du kan finne ut hvor mye hver referanse og samleobjekt har steget med vår prisøkningsrapport for 2023.
På tvers av alle kolleksjoner øker Rolex prisene med gjennomsnittlig 3,45 % i 2023 eller $733 per klokke. Tofargede og solgte gullklokker opplevde de største prisøkningene, mens klokkene i rustfritt stål fikk en liten prisøkning.
Man kan hevde at Rolex kopi klokker allerede er for dyre, og med de siste prisøkningene kan dette bli enda tydeligere. Mens de for tiden handler til høye priser på det brukte markedet, mistenker vi at dette ikke vil vare lenge. Rolex produserer nå flere klokker, og prisene de siste årene har gjort dem vanskeligere å kjøpe. Vi forventer fullt ut at vi snart vil se nye modeller tilbake i esken med redusert venteliste, noe som faktisk kan være det Rolex ønsker. De kontrollerer i hovedsak tilbud og etterspørsel ved å produsere flere klokker og maksimere inntektene.