Den beste nye Rolex Explorer II Ref. 226570

hb

Med 2022 som markerer 50-årsjubileet for Explorer II, ser klokkeentusiaster frem til en ny generasjon av Rolexs mest interessante og eksentriske sportsklokker på Watch Fair i april. Tross alt er Explorer II en verktøyklokke, oppfunnet for den helt spesifikke oppgaven med å utforske grotter. Vil rammen i børstet stål, som lenge kalles visittkortet til Explorer II, vike for en keramisk ramme som vi har sett i Submariner, Daytona og GMT?
Keramiske rammer har reddet meg mer enn én gang i mitt WFH-liv, ettersom innendørs dørhåndtak er den største risikoen for replica klokker mine, men gjør slikt utstyr noe mot underjordiske stalaktitter og stalagmitter? Det keramiske problemet er løst. Rammen i børstet stål er tilbake, sammen med den velkjente sorte og polare urskiven, oransje visere og oransje tekst på urskiven.hf

Faktisk har ikke mye endret seg. Den nåværende hvite og svarte modellen ser veldig ut som den hvite og svarte 216570 som ble introdusert for et tiår siden. Det er noen forskjeller, bare veldig subtile. Stroppen er 22 mm på det bredeste punktet, i stedet for 21 mm. Forholdet mellom det bredere armbåndet og smalere ører gir en overgang som ser og føles mer elegant ut, noe som forsterker det faktum at selv om 42 mm Explorer II alltid har vært stor, er den absolutt ikke stor. Den sitter lavt og stødig på håndleddet, og gir et skarpt grensesnitt for en klokke som kan brukes i lengre perioder under dårlige lysforhold.
Det oppgraderte GMT-urverket er det samme som 3285 i dagens GMT-Master II, med en mer effektiv Chronergy-escapement, som betyr en lengre gangreserve på 70 timer, sammenlignet med 48 timer for 3187 i forrige versjon. Den har også et Paraflex støtdempende system, en paramagnetisk blå Parachrom hårfjær og en rotor montert på kulelager.

Proporsjonene på vesken og armbåndet er finjustert for 42 mm-størrelsen, og 3285-urverket inni er et flott GMT-verk som allerede har bevist seg i Explorer IIs fetter, GMT-Master II, som er min hverdagsklokke. Den nye Explorer II er bedre enn forgjengeren, alt uten å få hodet til å snurre rundt.
Når det gjelder urskiven ser både Polaris og den svarte falske klokker i utgangspunktet like ut som de tidligere versjonene, men det er forskjeller. Starter med den svarte skiven, det som er slående er at time-, minutt- og 24-timers visere nå er i hvitt gull. På Polar-versjonen vil du merke at hendene virker mindre blanke. Begge nye versjonene har en liten krone ved 6-tiden mellom «Swiss» og «Made in».